Ana içeriğe atla
Dr. Ceren Türkmen

 

Dr. N.Ceren TÜRKMEN

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Böl

ümü Öğretim Üyesi

Lisans eğitimini ODTÜ Ekonomi bölümünde tamamlayan TÜRKMEN, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünde, doktorasını ise aynı üniversitenin İktisat Bölümü'nde almıştır. Akademik kariyerine İTÜ ve İstanbul Beykent Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak başlamış, ardından Sakarya Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. Sakarya Üniversitesi'nde 5 yılı aşkın bir süre Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü başkanlığı görevini yürütmüştür. 2019 yılından itibaren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Fakülte ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde farklı bölümlerde, dijitalleşme, yapay zekâ, finans ve sürdürülebilirlik üzerine dersler vermektedir.

Dr. TÜRKMEN, akademik çalışmalarının yanı sıra kişisel gelişimine de önem vermekte ve araştırma alanlarıyla ilgili çeşitli lisans programlarında eğitim almaya devam etmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri, Finansal Ekonometri, Çevre Mühendisliği, Adalet ve Çocuk Gelişimi gibi alanlarda lisans ve lisansüstü programlardan mezun olmuş veya halen öğrencilik statüsünü sürdürmektedir.

Geniş bir araştırma yelpazesine sahip olan Dr. TÜRKMEN'in özellikle ilgilendiği konular arasında döngüsel ekonomi, sürdürülebilirlik, enerji ekonomisi, sermaye piyasaları, finansal krizler ve bankacılık yer almaktadır. Bu alanlarda 50'den fazla makale, kitap, kitap bölümü ve bildirisi bulunan Dr. TÜRKMEN, akademik çalışmalarıyla literatüre katkılar sağlamaya devam etmektedir.

 

https://cturkmen.subu.edu.tr/

https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/viewAuthor.jsp

https://orcid.org/0000-0003-2173-0144

 

Dr. N. Ceren TÜRKMEN

Assistant Professor, Department of International Trade and Business, Sakarya University of Applied Sciences

Dr. TÜRKMEN completed her undergraduate studies in Economics at Middle East Technical University (METU), followed by a master's degree in Business Administration from Yıldız Technical University, and a doctorate in Economics from the same institution. She commenced her academic career as a Research Assistant at Istanbul Technical University (ITU) and Istanbul Beykent University, subsequently serving as a Lecturer at Sakarya University. For over five years, she held the position of Head of the Department of Finance, Banking, and Insurance at Sakarya University. Since 2019, Dr. TÜRKMEN has been serving as an Assistant Professor at Sakarya University of Applied Sciences. Within the Faculty and Graduate School of Education, she delivers courses on digitalization, artificial intelligence, finance, and sustainability across various departments.

In addition to her academic pursuits, Dr. TÜRKMEN places great emphasis on personal development and continues to engage in various undergraduate programs related to her research areas. She has either graduated from or is currently enrolled in undergraduate and graduate programs in fields such as Management Information Systems, Financial Econometrics, Environmental Engineering, Law, and Child Development.

Dr. TÜRKMEN possesses a broad spectrum of research interests, with particular focus on circular economy, sustainability, energy economics, capital markets, financial crises, and banking. She has contributed to the literature with over 50 articles, books, book chapters, and conference papers in these fields, and continues to make significant contributions to academic literature.

 

https://cturkmen.subu.edu.tr/

https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/viewAuthor.jsp

https://orcid.org/0000-0003-2173-0144

 

 

Dr. Asena Boztaş

 

Doç Dr. Asena BOZTAŞ

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Öğretim Üyesi

 

Asena Boztaş, lisans ve yüksek lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarına aynı üniversitede Kamu Yönetimi Bölümü'nde başlamış ancak daha sonra Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne geçiş yaparak doktora unvanını almıştır. Doçent unvanını 2019 yılında almış olup, halen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde çalışmalarına devam etmektedir.

Başlıca araştırma alanları arasında güvenlik, çatışma çözümü, Afrika güvenliği (özellikle Sahra Altı Afrika), çatışmalar ve barış yer almaktadır. Boztaş, Afrika'nın güvenlik sorunlarına uluslararası sistemin hukuki yapısı ve teorik düzeni çerçevesinde çözümler geliştirmeye kendini adamıştır. Hem yurt içinde hem de yurt dışında çok sayıda makale ve kitap bölümü yayımlamıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra aktif olarak proje süreçlerinde yer alan Boztaş, AFROTÜRK Yönetim Kurulu Üyeliği ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Danışmanlığı gibi görevlerde bulunmaktadır. Ayrıca Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurduğu ve Afrika'nın dört bir yanından gelen öğrencilerin oluşturduğu AFROKARYA Öğrenci Topluluğu'nun kurucu başkanıdır.

Boztaş'ın Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ndeki çalışmaları çeşitli akademik projeler, konferans bildirileri, kitap editörlüğü, kitap bölümü yazarlığı, makale yazarlığı, koordinatörlük ve akademik danışmanlık görevlerini kapsamaktadır. Önemli çalışmalarından bazıları şunlardır: “Türkiye'nin Afrika ile İlişkilerinde Proaktif Politikalarının Teorik Analizi: Konstrüktivist Teori, Eleştirel Teori ve Uluslararası Toplum Teorisi”, ”Wilson Prensiplerinin Türk Dış Politikasına Yansımaları: Realist ve Pragmatist Bir Perspektif”, ‘Türk Demokrasisine Müdahaleler’, ‘Türk Demokrasisinde Yasama Fonksiyonu Üzerine Bir Değerlendirme’, ”Türkiye'nin Afrika Açılımında Potansiyel Rol Modeli: Kenya Örneği”, ‘Avrupa-ABD-Rusya ve Çin Kıskacında 21. Yüzyıl Afrika Sömürgeciliği’, ”Afrikalı Öğrencilerin Tarihsel ve Güncel Türkiye Algıları: Sakarya Üniversitesi Örneği”, ‘Türkiye-Afrika Ticari ve Kültürel İlişkileri’, ‘Birinci Dünyanın Üçüncü Dünya Ekonomileri Üzerindeki Küresel Savaşı’, ‘Demokratikleşme Tartışmaları Işığında Arap Baharına Eleştirel Bir Bakış’, ‘Güncel Sorunlar Bağlamında Avrupa Birliği'nin Geleceği’, ‘Mültecilerin Hukuki ve Sosyal Statüleri’, ‘Afrika'da Yasadışı Balıkçılık ve Türkiye-Afrika İlişkileri Bağlamında Öneriler’ ve ‘Afrika'nın Büyük Göller Bölgesinde Güvenlik Sorunları’ gibi kitap bölümleri: Üçüncü Dünya Yaklaşımları”, ‘Güney Afrika-Türkiye İlişkileri ve Yakın Dönem Türkiye-Afrika İşbirliği İçin Öneriler’, ‘Tayland’, ‘Şili’, ‘Uluslararası Sistemde Bir Aktör Olarak STK'lar’, ‘Türk Dış Politikasında Karabağ Sorunu’, ‘Dış Ticarette Kullanılan Belgeler’, ”Uganda: Darbeler Ülkesi Tanzanya: Sömürge Geçmişinden Ekonomik Eşitsizliklere”, ‘Rus Savunma Sanayii’, ‘Uluslararası Platformlarda Türkiye-Afrika İlişkileri Nasıl Geliştirilir?’, ”Türkiye'nin Afrika Politikalarının Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerindeki Yeri: Türkiye'nin Perspektifi”, ”Uluslararası Sistemde Afrika Otoyolları: 'TransAfrika Otoyol Ağı'” ve ”Covid-19 Sonrası Yeni Normale Geçiş: Krizi Fırsata Dönüştürme Stratejileri”, ‘Teknoloji Geleceği Değiştiriyor’, ‘Endüstri 4.0’dan Toplum 5.0'a: Güncel Yaklaşımlar”, ‘Üçüncü Dünya Güvenliği ve Afrika’ ve ‘Dış Ticaret İşlemleri’ gibi kitapları bulunmaktadır.

Assoc. Prof. Asena BOZTAŞ

Sakarya University of Applied Sciences, Department of International Trade and Finance, Faculty Member

 

Asena Boztaş completed her undergraduate and graduate studies in the Department of International Relations at Sakarya University. She began her doctoral studies in the Department of Public Administration at the same university but later transferred to the Department of International Relations, from which she obtained her Ph.D. title. She earned the title of Associate Professor in 2019 and currently continues her work in the Department of International Trade and Finance at the Faculty of Applied Sciences, Sakarya University of Applied Sciences.

Her primary research areas include security, conflict resolution, African security (especially Sub-Saharan Africa), conflicts, and peace. Boztaş is dedicated to developing solutions for African security issues within the framework of the legal structure and theoretical order of the international system. She has published numerous articles and book chapters both domestically and internationally. In addition to her academic work, Boztaş actively engages in project processes and holds positions such as Board Member of AFROTÜRK and advisor to the 21st Century Turkey Institute. She is also the founding president of the AFROKARYA Student Community, which she established within Sakarya University and is composed of students from across Africa.

Boztaş's work at Sakarya University of Applied Sciences encompasses various academic projects, conference papers, book editing, book chapter writing, article authorship, coordination roles, and academic advisory positions. Some of her notable works include “The Theoretical Analysis of Turkey’s Proactive Policies in its Relations with Africa: Constructivist Theory, Critical Theory, and International Society Theory,” “The Reflections of Wilson Principles on Turkish Foreign Policy: A Realist and Pragmatist Perspective,” “Interventions in Turkish Democracy,” “An Evaluation of the Legislative Function in Turkish Democracy,” “Turkey’s Potential Role Model in its Africa Opening: The Case of Kenya,” “21st Century African Colonialism in the Grip of Europe-USA-Russia and China,” “The Historical and Recent Perceptions of African Students on Turkey: The Sakarya University Example,” “Turkey-Africa Trade and Cultural Relations,” “The Global War of the First World on Third World Economies,” “A Critical Perspective on the Arab Spring in the Light of Democratization Debates,” “The Future of The European Union in The Context of Current Problems,” “Legal and Social Statuses of Refugees,” “Illegal Fishery In Africa And The Recommendations In The Context of Turkey-Africa Relations,” and book chapters such as “Security Issues in the Great Lakes Region of Africa: Third World Approaches,” “South Africa-Turkey Relations and Recommendations for Recent Turkey-Africa Cooperation,” “Thailand,” “Chile,” “NGOs as an Actor in the International System,” “The Karabakh Issue in Turkish Foreign Policy,” “Documents Used in Foreign Trade,” “Uganda: The Country of Coups, Tanzania: From Colonial Past to Economic Inequalities,” “Russian Defense Industry,” “How to Develop Turkey-Africa Relations on International Platforms?,” “Place of Turkey’s Africa Policies in The Turkey-European Union Relations: Turkey’s Perspective,” “African Highways in the International System: The ‘TransAfrica Highway Network,’” and books such as “Transition to New Normal After Covid-19: Strategies to Turn Crisis Into Opportunity,” “Technology Change Future,” “From Industry 4.0 to Society 5.0: Current Approaches,” “Third World Security and Africa,” and “Foreign Trade Transactions.”

aboztas@subu.edu.tr

Orcid number: 0000-0002-3216-3010

 

 

 

Dr. Ömer Yazıcı
Dr. Ömer Yazıcı

Dr. Ömer YAZICI
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi

Dr. Ömer Yazıcı, lisans eğitimini İşletme alanında tamamlamış, yüksek lisansını University of Delaware’de İşletme Yönetimi (MBA) alanında, doktorasını ise Jackson State University'de Yönetim alanında yapmıştır. Akademik kariyerine [Önceki Kurum, varsa]’da Araştırma Görevlisi olarak başlayan Dr. Yazıcı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Dr. Yazıcı, 10 yılı aşkın süredir akademi ve danışmanlık alanlarında aktif olarak çalışmaktadır. 2019 yılından bu yana aile işletmeleri yönetimi, stratejik yönetim, uluslararasılaşma ve örgütsel davranış gibi konularda dersler vermekte, bu alanlardaki akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle aile işletmelerinde profesyonel yönetim, şirketlerin küresel satış stratejileri, marka bilinirliği artırma ve uluslararası pazarlara açılma konularında danışmanlık yapmaktadır.

Dr. Yazıcı, akademik araştırmalarını uygulamaya dönüştürerek, aile işletmelerinde stratejik insan kaynakları yönetimi, uluslararasılaşma ve örgütsel değişim yönetimi gibi alanlarda önemli katkılar sağlamaktadır. Bu alanlarda 10’dan fazla akademik makale, kitap bölümü ve bildiri yayımlamıştır.

Ayrıca Dr. Yazıcı, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik bir sivil toplum kuruluşunda aktif olarak yer almakta, bu öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaktadır. Hedefi, hem akademik yayınlarını artırmak hem de danışmanlık verdiği firmalara daha etkili şekilde yardımcı olmaktır.

 

Dr. Ömer YAZICI
Faculty Member, International Trade and Finance Department, Sakarya University of Applied Sciences

Dr. Ömer Yazıcı completed his undergraduate degree in Business Administration, followed by an MBA at the University of Delaware and a Ph.D. in Management at Jackson State University. His academic career began as a Research Assistant at [Previous Institution, if applicable], and he currently serves as a faculty member at Sakarya University of Applied Sciences.

With over 10 years of experience in academia and consulting, Dr. Yazıcı has been teaching and conducting research in areas such as family business management, strategic management, internationalization, and organizational behavior since 2019. He specializes in consulting family businesses on professional management, guiding companies in global sales strategies, enhancing brand awareness, and entering international markets.

Dr. Yazıcı applies his academic research to real-world challenges, contributing to fields like strategic human resource management, internationalization of family firms, and organizational change management. He has published over 10 academic articles, book chapters, and conference papers in these areas.

In addition to his academic work, Dr. Yazıcı is actively involved in a nonprofit organization supporting master’s and Ph.D. students in their education. His goal is to increase his scholarly output while providing more effective consulting services to his clients.

https://omeryazici.subu.edu.tr/

https://orcid.org/0000-0002-6372-7755